In zes grote NS-stations meer ruimte voor antiterreurmaatregelen

Geschreven door Redactie

Er wordt in totaal eenmalig 3,5 miljoen euro geïnvesteerd om de veiligheid te verbeteren op zes grote stations.

De maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid zo optimaal mogelijk te houden. Er is geen concrete aanleiding voor het opschalen van de veiligheid.

Maatregelen passen bij actuele dreigingsniveau

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven schrijft in een brief aan de Kamer dat de maatregelen passen bij het actuele dreigingsniveau. De uitvoering van de maatregelen die wordt gecombineerd met zoveel mogelijk lopende trajecten gaan nog dit jaar van start. Het gaat onder meer om stations van zes grote steden. Over de aard van de maatregelen wordt niets bekend gemaakt. 

Het gaat onder andere om de stations Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De andere twee stations worden niet bekend gemaakt.

Momenteel ligt het dreigingsniveau van Nederland op vier. Totaal zijn er vijf dreigingsniveau's. Volgens het NCTV zijn er nog steeds jihadisten die zich bezighouden met het plannen van een aanslag in Nederland.