Werkstraf voor taxichauffeur die concurrent in brand stak

Geschreven door Redactie

Een taxichauffeur uit Almere heeft een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf gekregen voor poging tot zware mishandeling van een andere taxichauffeur.

Tijdens een ruzie onder station Almere Centrum bespoot de man de andere chauffeur met remvloeistof en stak dit later aan. De man moet zijn slachtoffer ook nog 1500 euro betalen.


De twee chauffeurs kregen het in februari met elkaar aan de stok over het gebruik van websites met vrijwel dezelfde namen. Volgens de veroordeelde chauffeur bleef het slachtoffer de confrontatie met hem opzoeken. Daarom pakte hij 'uit een angstreactie' een spuitbus met remvloeistof uit zijn auto. Daarmee spoot hij op de man, die toen alweer wegliep. 


Nadat er over en weer werd gescholden, volgde een tweede confrontatie waarbij de man opnieuw met de spuitbus spoot. Dat is ook te zien op camerabeelden. Als het slachtoffer hem vervolgens bij de keel grijpt en op de motorkap van zijn taxi drukt, steekt de man een aansteker aan. Een steekvlam zet de bovenkleding van het slachtoffer in brand. Hij trekt snel zijn kleding uit waardoor erger wordt voorkomen. 


In de rechtszaal kon de dader zich niet meer herinneren wat hij had gedaan vanaf het moment dat hij op de motorkap lag. Bij de politie heeft hij echter verteld dat hij een aansteker had gepakt om de handen van zijn belager los te branden. Volgens de man probeerde de ander hem te wurgen. Het slachtoffer ontkent dat, maar twee getuigen zeggen dat de dader inderdaad gewurgd is en blauw aanliep. Zijn advocaat zegt daarom dat het zelfverdediging was. 


De rechter gaat daar niet in mee. Door het slachtoffer met de vloeistof te bespuiten en daarna een aansteker te pakken, nam hij het risico op zwaar letsel voor lief.

Onze Ambassadeurs