Werkstraffen voor mannen die Almeerder mishandelden bij 'pedojagen'

Geschreven door Redactie

Drie mannen uit Den Haag hebben een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden opgelegd gekregen.

Ze lokten in oktober een 26-jarige man uit Almere naar een parkeerplaats door zich voor te doen als een meisje van 15. Vervolgens hebben ze hem daar beroofd en mishandeld.

De afspraak werd via een chatsite gemaakt. Toen de man op de parkeerplaats aankwam was daar dus geen tiener, maar drie mannen die hem aanvielen.

De Almeerder zou zijn geslagen met een stalen buis. De mannen zouden ook zijn telefoon hebben gestolen en foto's hebben gemaakt van zijn identiteitsbewijs. Volgens het slachtoffer wilden de mannen hem chanteren.

De mannen van 20 en 21 jaar verklaarden in de rechtbank dat ze de man alleen wilden ontmaskeren als pedoseksueel. Ze zouden de stalen buis hebben gebruikt omdat het slachtoffer een mes trok toen ze hem aanspraken. Verder ontkenden ze dat ze van plan waren om de man te chanteren.

De advocaat van de Hagenaren vindt het vreemd dat de Almeerder niet vervolgd wordt, terwijl hij bewust een afspraak met een minderjarige maakte en bovendien een mes meenam naar die afspraak.