Eis: 3 jaar cel voor steekpartij Bloemendaal aan Zee

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist tegen een Almeerder die afgelopen april een man neerstak na een strandfeest in Bloemendaal aan Zee. Tijdens de zaak in de rechtbank op Schiphol gaf de inmiddels 25-jarige verdachte toe dat hij die avond heel veel had gedronken en geblowd, meldt Het Parool.

Na het feest liep de Almeerder alleen over het strand, toen hij ruzie kreeg met een man uit Amsterdam. Er werd gescholden, geduwd en getrokken, daarna stak de Almeerder hem in zijn buik met een keukenmes. De verdachte vertelde tijdens de zitting dat hij het mes aan zijn sleutelbos had hangen om fruit te snijden en dat hij zich bedreigd voelde door de Amsterdammer. 

Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Hij lag een aantal dagen op de intensive care. Het slachtoffer zegt dat hij nog steeds pijn heeft en last van angstaanvallen. 

Justitie eiste 3 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Uitspraak is op 21 december. 

Onze krant nog niet ontvangen?