Verdachte van opsluiten vrouw en kind blijft vastzitten

Een 40-jarige man uit Almere wordt verdacht van vrijheidsberoving van zijn vrouw en kind. Een verzoek de man vrij te laten is door de rechtbank in Lelystad afgewezen.

De man uit Almere blijft vastzitten tot 14 juli als zijn strafzaak inhoudelijk wordt behandeld. Hij zou zijn vrouw en kind onder meer in huis hebben opgesloten in een kamer met een deur zonder deurklink. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat dat gebeurde tussen januari en maart dit jaar. Ook zou hij zijn dochter hebben mishandeld, mogelijk onder invloed van verdovende middelen. Een brief van de vrouw van de verdachte werpt volgens de advocaat nieuw licht op de zaak, zo zei ze woensdag op de zitting.

De verklaring van de dochter moet met een korreltje zout genomen worden, zo blijkt. Volgens de advocaat blijft er dus weinig over van de verdenking van kindermishandeling. De man is sinds zijn arrestatie drugsvrij. Hij kan in de gevangenis zijn schulden niet betalen en dreigt daardoor zijn huis kwijt te raken. Mede om die reden verzocht de advocaat de rechtbank de man vrij te laten.

De officier van justitie ziet wel vaker in zaken van huiselijk geweld dat slachtoffers met een andere verklaring komen. Zij meent dat met het vrijlaten van de verdachte de veiligheid van het gezin niet langer gewaarborgd is. Ze wil daarom dat de man uit Almere achter de tralies blijft. De rechtbank heeft nog geen zicht op een passende manier om eventueel gevaar voor herhaling te beteugelen, zei de voorzitter. Mede hierom is het verzoek van de advocaat afgewezen.

Onze Ambassadeurs