Jonge criminelen actief in Almere Buiten

Geschreven door Redactie

De afgelopen weken zijn er meerdere meldingen gedaan van vernieling en (poging tot) diefstal in Almere Buiten.

Afgelopen donderdag is de scooter van een Almeerse kapot gemaakt terwijl er niemand thuis was. Vandaag was de eigenaresse van de scooter toevallig wel thuis en zag zij twee jongemannen zich erg verdacht gedragen bij voor haar woning. Uiteindelijk vertrokken de heren en is zij met de auto achter hen aan gegaan. Uiteindelijk kwam het tussen een confrontatie tussen de eigenaresse van de scooter en de heren en daarbij schijnen zij te hebben toegegeven dat zij de scooter hebben vernield. Hierop is er direct contact gemaakt met de politie.

De jongens zijn gevlucht richting Stripheldenbuurt waarna de politie een achtervolging heeft ingezet. Het is ze gelukt om uit de handen van de politie te blijven, echter hebben zij tijdens hun vlucht een rugtas in een voortuin gegooid. In deze tas zaten meerdere gereedschappen om mee in te breken. 

Inmiddels zijn er meerdere meldingen binnengekomen van (pogingen tot) diefstal. Ook in de Molenbuurt en de Regenboogbuurt zijn scooters gestolen, vernield en werden kentekenplaten van scooters verduisterd.


Indien je de jongens op de foto herkend, neem dan contact op met de politie.

Onze Ambassadeurs