Vrijwel geen verandering in coronacijfers provincie

Geschreven door Redactie

De coronacijfers in Flevoland zijn de afgelopen dag vrijwel gelijk gebleven. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd en ook het aantal ziekenhuisopnames bleef de afgelopen 24 uur gelijk.

Wel zijn er zes nieuwe besmettingen geconstateerd sinds zaterdag, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 28, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.956, vijf meer dan zaterdag.

Ziekenhuisopnames

Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 65, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. In totaal zijn 266 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.735 ziekenhuisopnames, acht meer dan zaterdag.

Besmettingen

Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 926 Flevolanders vastgesteld. Sinds zaterdag kwamen er zes besmettingen bij: vier in Lelystad en twee in Zeewolde. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 46.442 positieve tests (+185) geregistreerd.

Onze Ambassadeurs