Ontwikkeling en bouw van fabrick in almere poort

Geschreven door Redactie

Met zo'n 25 appartementen is Fabrick in Almere Poort een opvallende combi van de robuuste, industriële stijl van lofts in New York en de Superlofts-stijl die door Mark Koehler Architects in Amsterdam is ontwikkeld.


Bij Fabrick denk je aan een fabriek, een factory. De naam verwijst naar Amerika, waar de robuuste, industriële stijl vandaan komt.

Geïnspireerd op deze stijl ontwikkelde Marc Koehler Architects in Amsterdam Superlofts, een duurzaam co-housing concept waarin bewoners hun droomloft kunnen realiseren. MKA, waar Ovens van 2015 tot 2018 werkzaam was, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Fabrick. 


Het gebouw krijgt diepte, doordat in de voorgevel en de kopgevel voorliggende en terug liggende delen elkaar afwisselen. Afwisseling is er ook in de woningtypen, met L-vormige en vierkante woningen en penthouses. 


Onze Ambassadeurs