Selman helpt vluchtelingen in Libanon

Aya Selman uit Almere gaat eind februari naar Libanon om Syrische vluchtelingen te helpen door warme kleding, dekens en brandstof aan ze te geven. 

Volgens de 25-jarige Almeerse worden veel Syrische vluchtelingen in Libanon geteisterd door de winterse omstandigheden in de bergachtige gebieden van dat land. "Kinderen lopen daar op blote voeten, terwijl alles besneeuwd is", vertelt Selman, die van oorsprong uit Libanon komt. Via vrienden hoort ze hoe hoe zwaar de vluchtelingen het momenteel hebben. 

Via Facebook riep Selman mensen op om haar te steunen. Met het geld wil ze daar kleding en brandstof kopen om aan de vluchtelingen te geven. "Iemand daar kan alles voor me regelen. Ik hoef alleen maar aan te geven hoeveel geld ik heb ingezameld", legt Selman uit. "We gaan ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk kleding ligt."

Maar UNHCR, CARE en Kerk in Actie bieden toch al hulp?  
Ondanks dat er hulporganisaties in het gebied zijn, vindt Selman dat het beter kan. "Het is niet zo dat ik het slecht vind wat ze doen, maar je hoort zo vaak dat niet het volledig gedoneerde bedrag naar de vluchtelingen gaat. Dat doet mij pijn", aldus Selman die daarom al het gekregen geld uitgeeft aan hulpmiddelen.

In het dagelijks leven is Selman ook gemeenteraadslid voor de PvdA. Om niks te missen gaat ze, met toestemming van de partij, tijdens het reces van eind februari naar Libanon. "Als ik naar die kinderen kijk die zonder schoentjes en jas door de sneeuw heen lopen doet dat pijn. Dan is dit het minste wat ik kan doen."