Nederlandse Leeuwinnen openen WK met winst

Geschreven door Redactie

Vanmiddag was de eerste wedstrijd voor de Nederlandse Leeuwinnen in het WK. De dames hebben in de blessuretijd een overwinning behaald op Nieuw-Zeeland met 1-0.

In de 92e minuut kopte Jill Roord de bal raak in het goal.

Eerder wonnen de Nederlandse Leeuwinnen het EK in 2017 met een zege in eigen land. Vanmiddag mochten ze dan eindelijk het WK in Frankrijk aftrappen. Om 15:00 uur was de aftrap van de wedstrijd. Het was een zenuwslopende wedstrijd. Nooit eerder speelden de Leeuwinnen een wedstrijd waarbij de lat voor overwinning zo hoog werd gelegd. Vanuit heel Nederland waren er mensen overgekomen naar Frankrijk om de Leeuwinnen in Le Havre aan te moedigen. 

De opstelling

De opstelling van de Nederlandse Leeuwinnen was sterk. Met Van Veenendaal in het doel, Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Es in de verdediging. Groenen, Van de Donk en Spitse als middenvelders en Van de Sanden, Miedema en Martens in de spits. 

Volgende wedstrijden

De eerstvolgende wedstrijden die gepland staan is die tegen Kameroen op 15 juni en tegen Canada op 20 juni. 

Onze krant nog niet ontvangen?