Vanavond Politieke Markt: D66 en PVV bezorgd over onderwijs in Almere

Geschreven door Redactie

Vandaag vindt de 555ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. Het gaat vanavond onder andere over zwakke Almeerse scholen. Dat meldt 1almere.nl.

Onderwijs

In Zaal Stad wordt er vanavond gesproken over de staat van het onderwijs in Almere. D66 en de PVV maken zich grote zorgen. Volgens de Onderwijsinspectie is het aantal zwakke scholen in Almere namelijk gestegen. Almere heeft drie zeer zwakke scholen en zeven onvoldoende scholen. De partijen vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. De PVV vindt het vooral zorgelijk dat wethouder Marjan Haak-Griffioen niets doet.

Andere thema's

Vanavond komen er ook andere onderwerpen ter sprake. Zo gaat het onder andere over ‘afvaldumpingen’. De fractie Buyatui wil weten hoe de aanpak verder vorm gegeven kan worden.

Andere onderwerpen zijn: ‘Facturaties van zorgaanbieders‘, ‘Pleeggezinnen werven op kwaliteit’, de instelling van het Fonds Stedelijke Vernieuwing en de plannen voor een snellaadstation met overkapping op de hoek van de Josephine Bakerstraat/Jacques Brelweg.

Vanavond is er ook de benoeming van wethouder Lindenbergh.

Onze Ambassadeurs