Advocaten overvalzaak willen kroongetuige horen

Geschreven door Redactie

De advocaten van twee voormalig No Surrender-leden die zijn veroordeeld voor een woningoverval willen in het hoger beroep een mogelijke kroongetuige horen. Het gaat om Irma K..


Zij zou ook betrokken zijn bij de overval in december 2016. Toen zijn de twee Amsterdammers verkleed als postbode de woning van een 78-jarige vrouw uit Almere binnengedrongen. De vrouw werd vastgebonden en er zou 600.000 euro zijn buitgemaakt. De mannen kregen eind 2018 celstraffen van 4 en 4,5 jaar bij de rechtbank in Lelystad. 


Moordzaak 

Volgens de advocaten is Irma K. ook betrokken bij de overval, ze zou de daders getipt hebben dat er geld in de woning lag. De vrouw is getuige in een andere zaak: de moord op haar vriendin Esther Paul. Esther Paul was de ex van de zoon van de overvallen vrouw. Deze zoon is de veroordeelde drugscrimineel Frank G.


Esther Paul 

Het lichaam van Esther Paul werd in het voorjaar van 2017 in het Veluwemeer gevonden. Volgens de advocaten heeft het OM met Irma K. een deal gemaakt: in ruil voor haar verklaringen in de moordzaak, immuniteit voor de overval op de moeder van haar ex.


Slachtoffer 

Behalve Irma K. willen de advocaten ook het slachtoffer horen. De bejaarde vrouw zou om medische redenen niet gehoord kunnen worden, maar de verdediging wil dat een onafhankelijke deskundige gaat onderzoeken of dat echt zo is.


Het hof gaat over de verzoeken van de advocaten nadenken, een datum voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep is nog niet geprikt.

Onze Ambassadeurs