Aangewezen vuilverbranders weigeren eikenprocessierupsen te verbranden

Geschreven door Redactie

Bedrijven die eikenprocessierupsen verwijderen kunnen de rupsen niet meer kwijt, omdat de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het verbranden van de rupsen weigeren ze te verbranden. Dit meldt CUMELA Nederland, een belangenorganisatie voor groenbedrijven.  

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft volgens CUMELA vuilverbranders aangewezen om de rupsen te verbranden. De bedrijven weigeren om dit te doen, omdat ze het te gevaarlijk vinden voor het personeel. Ze vrezen dat de zakken waarin de rupsen aangeleverd worden scheuren.

Nu zitten de groenbedrijven opgescheept met het afval. Ze weten niet wat ze ermee moeten omdat ze nergens naartoe kunnen met hun spullen, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Maandag overleg met ministerie van Landbouw

CUMELA had het landelijk informatiecentrum al benadert rondom de eikenprocessierups, maar ze kregen hiervan geen gehoor. Morgen, op maandag, vindt er een overleg plaats met het ministerie van Landbouw, aldus de woordvoerder. Een andere verpakking waarmee de vuilverbranders de rupsen durven te verbranden, zou weleens een oplossing kunnen zijn, vermoedt hij.


Onze Ambassadeurs