Parkhuys uit de problemen

Geschreven door Redactie

Het Parkhuys Almere is officieel gered. De locatie waar het inloophuis zit, was te duur voor de organisatie zelf. Het pand is nu door Sonneborgh gekocht, een belegger in maatschappelijk vastgoed.

Het Parkhuys kan het pand van de nieuwe eigenaar huren.


Het Parkhuys is een inloophuis voor mensen die zelf of door iemand in hun omgeving te maken krijgen met kanker. Er worden informatie-avonden, activiteiten en contactmomenten met lotgenoten georganiseerd. 


In juni 2018 werd bekend dat het Parkhuys in financiële problemen zat. Het college van Almere wilde toen eenmalig 70.000 euro aan de instantie geven, waarmee ze het tot 1 juli dit jaar zouden kunnen redden. Eind december werd echter al bekend dat er waarschijnlijk een koper was voor het pand aan de Buñuellaan 1, en dat het extra geld dus niet nodig was.