Gemeente lanceert app voor hulp bij geldproblemen

Geschreven door Redactie

Wethouders van Almere en zeven andere gemeenten lanceren donderdag een app om mensen met geldproblemen te helpen: de Buddy-app. Deze applicatie is speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat mensen in de schuldsanering terechtkomen.


In Nederland kampt 1 op de 5 huishoudens met oplopende schulden. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening. Momenteel gaat de aandacht van professionals vooral naar gezinnen die het diepst in de schulden zitten. De Buddy-app is bedoeld om schulden te voorkomen.


De applicatie maakt een nauwkeurige begroting voor de gebruiker en biedt ook de mogelijkheid om rekeningen makkelijk te betalen. Daarnaast kan Buddy automatisch berichten sturen naar de belastingdienst, de gemeente of het UWV om te voorkomen dat de gebruiker naheffingen gaat krijgen. Ook kan de app tips geven en vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over de hoogte van kinderopvangtoeslag.


De komende maanden gaan honderd mensen de Buddy-app uittesten. Als de proef succesvol is, zal die in de deelnemende gemeenten voor meer mensen beschikbaar komen.

Onze Ambassadeurs