Almere mijn trots - "In Almere is net als Amsterdam veel te doen!"

Geschreven door Redactie

"Ik groei samen met Almere op. Allebei zijn we jong en zijn we op zoek naar een eigen identiteit. Allebei zijn we eigenlijk puber", zegt de 17-jarige Almeerse Rowan Weppner.


Rowan is één van de acteurs in het stuk 'Almere mijn trots' van de Almeerse theatergroep Suburbia. Hierin vertelt jeugd uit Almere waarom ze trots zijn op de stad. Dit doen ze in een voorstelling waarbij het publiek een hoofdtelefoon op heeft en luistert naar verhalen en muziek terwijl de acteurs op het podium te zien zien zijn. 


Aya Boukichou is 15 en geboren in het Flevoziekenhuis. Ook een echte Almeerse dus. "Ik ben trots op Almere omdat ik hier veilig kan opgroeien. Ik vind dat je veel kansen krijgt in de stad en dat er veel te doen is. Je hoort vaak mensen klagen dat Almere saai is maar het is maar net hoe je kijkt. Er is altijd wat te doen in de stad, net als in Den Haag of Amsterdam." 


De voorstelling is vanaf zaterdag 29 juni te zien op verschillende plekken in de stad. "Ik ben heel benieuwd wat mensen ervan gaan vinden", vertelt Rowan. "Wat ik vooral wil laten zien is dat Almere echt een prima stad is om in op te groeien." 


‘Almere mijn Trots’ is het tweede deel van het drieluik ‘Suburbia in de Buurt’. Vorig jaar speelden ze het eerste deel ‘Almere mijn Thuis’ dat ging over Almeerders die naar de stad zijn verhuisd. Het laatste deel ‘Almere mijn Toekomst’ wordt volgend jaar gespeeld.

Onze Ambassadeurs