Wijziging planning Zuidwesterringweg

Geschreven door Redactie

De kruising Zuidwesterringweg/Staartweg gaat woensdag 26 juni al dicht wegens werkzaamheden. Dit is een wijziging ten opzichte van de eerder afgegeven planning. Verkeer van en naar Urk en Tollebeek rijdt om.


De werkzaamheden aan de Zuidwesterringweg bevinden zich momenteel in de tweede fase. Het eerste traject tussen de A6 en de Tollebekerweg is reeds opengesteld. Het traject waar op dit moment wordt gewerkt loopt van de Tollebekerweg naar Zuidwesterringweg 38. De weg is hier inclusief fundering verwijderd en moet daarna volledig opnieuw worden opgebouwd. De wegconstructie van dit deel van de weg is op een aantal locaties dusdanig slechter dan gedacht: er moet meer (dieper) worden afgegraven, wat extra tijd kost. Om het werk toch zo spoedig mogelijk te kunnen opleveren is besloten om per direct ook met fase 3 van het werk te beginnen.  Fase 3 van de werkzaamheden – die dus per morgen van start gaat - loopt van Zuidwesterringweg 38 tot en met de Steenbanktocht (Espelleringweg). Hierin zit ook de kruising met de Staartweg. Voor wegverkeer betekent dit dat verkeer van Urk via de Urkerweg naar Tollebeek moet rijden; de route Urk-Espel en Tollebeek-Espel loopt via Emmeloord. Vanaf morgen is de Zuidwesterringweg dus dicht vanaf de Steenbanktocht tot de Tollebekerweg.