Nieuwe woningen voor bewoners De Overloop

Geschreven door Redactie

In 1984 opende woonzorgcentrum De Overloop aan de Boogstraat als eerste woonzorgcentrum van Almere haar deuren. Al 35 jaar wordt hier met veel plezier gewoond en gewerkt.

Helaas voldoet het gebouw qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo zijn de kamers bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Daarom is besloten om woonzorgcentrum De Overloop te verbouwen. De verbouwing neemt ruim één jaar in beslag.

De bewoners, contactpersonen en de medewerkers en vrijwilligers zijn inmiddels geïnformeerd over de verbouwing. De reacties zijn positief. Iedereen gaat van een éénkamerappartement naar een tweekamerappartement met een eigen badkamer. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op zwaardere zorgvragen en op de behoeften van de bewoners van De Overloop. De verhuiskosten zijn volledig voor Zorggroep Almere en Woonzorg Nederland (eigenaar van het pand). Hemubo gaat de verbouwing uitvoeren.

De verbouwing vindt gefaseerd plaats om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Naast het verbouwen van het huidige gebouw, zijn in het gebouw direct naast De Overloop twintig appartementen gehuurd. In eerste instantie als wisselwoningen, maar ook na de verbouwing blijven deze appartementen onderdeel van De Overloop.

Om de tijd van de verbouwing zo goed mogelijk door te komen worden er voor de bewoners extra veel activiteiten gepland. Ook uitjes buiten de deur. In juni 2020 is de verbouwing afgerond en vindt niet lang daarna de officiële opening plaats.


Onze Ambassadeurs