Kom langs bij de Botanische Tuin in Almere Jungle!

Geschreven door Redactie

In botanische tuin Almere Jungle is een grote hoeveelheid bijzondere planten te bewonderen. Al meer dan tien jaar wordt hier hard gewerkt aan de aanleg van een tropische tuin.

De afgelopen twee jaar is er in de botanische tuin erg veel vooruitgang geboekt met de komst van vele exotische, beschermde en bijzondere planten zoals de Reuzenwaterlelie en nog veel meer andere soorten. Als botanische tuin zijn ze net als andere botanische tuinen binnen Nederland druk bezig met het aanleggen van een hoofdcollectie.

Naast deze hoofdcollectie verzameld Almere Jungle een grote hoeveelheid aan andere bijzondere planten. Dit doet Almere Jungle door met andere botanische tuinen en organisaties samen te werken en materiaal te ruilen. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de hoofdcollectie of andere bijzondere planten.


Hoofdcollectie 


Naast alle bijzondere planten die in Almere Jungle groeien zijn er een aantal plantgroepen waar wij ons speciaal op richten. Dit wordt ook wel onze hoofdcollectie genoemd. Soorten binnen deze plantgroepen zullen in de collectie worden opgenomen en zijn terug te vinden in de tuin. Onze hoofdcollectie bestaat uit de volgende soorten: (voor meer informatie kunt u op de collecties klikken)

Onze Ambassadeurs