Basisschool de Verwondering is de eerste ecologische basisschool in Nederland!

De Basisschool 'De Verwondering' in Nobelhorst is de eerste volledige ecologische school van heel Nederland! Dit maakte Stichting Prisma Almere vorige week bekend.

De Verwondering

Kinderen zijn de toekomst. En wilt de basisschool ze zo goed mogelijk op voorbereiden. Deze voorbereiding gaat volgens De Verwondering verder dan goed leren lezen, schrijven en rekenen. Zij kijken ook vanuit het begrip duurzaamheid naar de toekomst van het kind. Door verbinding en het voorleven wordt duurzaamheid zo op een natuurlijke manier onderdeel van het leven van onze kinderen.

Op De Verwondering leren kinderen voor het leven!
 Met de handen uit de mouwen en de voeten in de klei!

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

De visie 'groen' is niet alleen te herkennen aan het lesonderwijs van deze school, maar komt terug in alles. Zo heeft ook het lesgebouw en de omgeving een groene en duurzame uitstraling. Het speelplein heeft geen verharding en op het dak kun je bladstructuur terug vinden.

Tevens beschikt de school over zonnepanelen en krijgen de leerlingen op hun eerste lesdag een eigen drinkbeker en lunchtrommel. Door de kinderen vanaf jongs af aan al deze bewustwording voor duurzaamheid en het milieu mee te geven leren ze een nieuwe basis wat voor vele anderen kinderen nog ongewoon is. 

Zo leggen de leerlingen al een balspel stil, omdat ze een stuk piepschuim uit de sloot willen vissen.


Stichting Prisma

De Verwondering is één van de oecumenische scholen van Prisma; een stichting voor Protestants Christelijk en Oecumenisch basis- en speciaal onderwijs in Almere. Stichting Prisma staat voor kleurrijk en kansrijk onderwijs voor ieder kind. Ons onderwijs vindt zijn inspiratie in de christelijke traditie.

Vacature

Is jouw interesse voor deze school geprikkeld en ben je als leerkracht nog op zoek naar een nieuwe uitdaging? Basisschool De Verwondering zoekt nog een nieuwe leerkracht per 1 januari 2020. 

Je fulltime baan start per 1 januari 2020, maar mocht je eerder willen beginnen, dan is dit bespreekbaar. 

Voor de instroomgroep

Vanaf augustus 2018 is de ecologische basisschool in Almere Hout gestart. Inmiddels zijn ruim 150 kinderen ingeschreven. Op De Verwondering leren de kinderen door vakoverstijgend, aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs. Dit doen wij door spel te stimuleren en kinderen te laten onderzoeken en ontdekken.

In januari 2020 start de instroomgroep. Hiervoor zijn zij op zoek naar nieuwe collega’s die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, met hun voeten in de klei!

Zie jij jezelf dit doen? Lees dan verder over deze vacature door op deze link te klikken. Wil je meteen solliciteren? Reageer dan met een brief en CV naar directie@verwondering-almere.nl.

Onze Ambassadeurs