Miss Leather Nederland: Almere krijgt eerste transpad

Geschreven door Redactie

Almere wordt straks de eerste Europese gemeente met een zogeheten transpad. Dat zegt Suzanne van der Laar die zich in Almere inzet voor de LHBTI+ gemeenschap. Ze is tevens Miss Leather Nederland. 

Een transpad is een zebrapad speciaal gemaakt in de kleuren van de transgendervlag; lichtblauw, roze en wit. Het is een variant op het regenboogpad ofwel gaybrapad.

Van der Laar is ook fetish-fotograaf en ze organiseert de pridewalk. Ze was woensdagmiddag te gast bij Dit Is Flevoland. Daar sprak ze over de regenboogmaand in Almere. Deze werd afgelopen vrijdag op Coming Out Dag afgetrapt.

Miss Leather Nederland legt uit: "De jeugd van Almere wilde al heel graag een regenboogzebrapad hebben. Dit kregen ze toen met krijt maar dat spoelde snel weg." In overleg met wethouder Jerzy Soetekouw hebben ze toen besloten: "We doen niet alleen een regenboogpad, maar ook een transpad." Beide paden komen tussen Windesheim en het Flevoziekenhuis aan de Hospitaaldreef.

'Eindelijk erkenning'

Volgens Van der Laar is dat eindelijk erkenning dat transseksuelen zich ook thuis kunnen voelen in Nederland en Almere. Ze zegt dat de kleuren inmiddels uitgezocht zijn en dat het een kwestie van tijd is dat het pad er officieel komt.

Het was nog wel even spannend of het ging lukken, want in de gemeenteregels staat dat zo'n zebrapad eigenlijk niet mag. Maar omdat het aangebracht wordt ter versiering van een huidig zebrapad is het wel mogelijk.

Op 2 november is de pridewalk in Almere. Het is de bedoeling dat deze wandeling eindigt op de Hospitaaldreef en dat het transpad en het regenboogpad dan officieel onthuld worden.

Onze krant nog niet ontvangen?