'Ook voorstanders Floriade moeten financiële streep trekken'

Geschreven door Redactie

Politieke partijen in Almere die van plan zijn 12,3 miljoen extra uit te trekken voor de Floriade, moeten aangeven dat het daarna echt afgelopen is met het geven van geld. Met die oproep komt de PVV.

Tijdens de Politieke Markt van donderdagavond werd voor de tweede maal gesproken over het verzoek van de Floriade om extra miljoenen in het evenement te steken. Het bedrag dat Almere aan de Floriade kwijt is, is inmiddels opgelopen tot zo'n zestig miljoen euro. Een bedrag van twintig miljoen verwacht het stadsbestuur nooit meer terug te zien.

Vorige week werd al duidelijk dat een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad het verzoek voor extra miljoenen gaat steunen. Al is het met tegenzin. De bespreking van donderdagavond leverde weinig vuurwerk op. Nadat de meeste fracties vorige week vragen hadden gesteld, was het dit keer de beurt aan wethouder Jan Hoek om die te beantwoorden.

De verwachting is dat volgende week coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks, CDA, Leefbaar Almere en de ChristenUnie sowieso instemmen met de 12,3 miljoen. Al spreekt de ChristenUnie dat nog steeds niet hardop uit. Ook de PvdA, die in het verleden vele Floriade-wethouders leverde, lijkt tot het 'ja-kamp' te behoren.

PvdA-fractievoorzitter Ruud de Jonge gaf vorige week wel aan dat de maat wat hem betreft hierna echt vol is. De PVV wil dat graag zwart op wit zien. "Een aantal partijen zegt: wij vinden het welletjes zo. Maar dat moet wel even vastgelegd worden", zegt fractievoorzitter Toon van Dijk.

Onze Ambassadeurs