Nieuwbouw internationale scholen niet in Poort maar naast Baken Trinitas

Geschreven door Redactie

Het nieuwe gebouw voor de twee internationale scholen in Almere komt te staan vlak naast het Baken Trinitas Gymnasium in de Stedenwijk. Daarmee wordt afgeweken van het eerdere plan om het gebouw in Almere Poort neer te zetten.

Het pand gaat onderdak bieden aan de International Primary School (basisonderwijs) en International School Almere (middelbaar onderwijs). In eerste instantie is er ruimte voor 700 leerlingen. Op een later moment kan dat toenemen tot 1000.

Poort niet ideaal

In Almere Poort werd gedacht aan een kavel tussen het gebouw van het Groenhorst College en bedrijventerrein Lage Kant. Nieuwbouw op die plek vereist een aantal maatregelen qua verkeer en geluidsnormen, zo laat het college van B en W weten. De schoolbesturen hebben hun zorgen geuit over de nabijheid van het bedrijventerrein en de beperkte groene uitstraling van de plek.

Vervolgens is gekeken naar alternatieven en kwam de locatie naast het Baken Trinitias Gymnasium om de hoek kijken. Volgens B en W gaat de komst van de scholen een impuls voor het gebied betekenen.

Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de plannen. Voordat er begonnen kan worden met bouwen moeten eerst verschillende vergunningen worden aangevraagd. Het is de bedoeling dat het schoolgebouw in het vierde kwartaal van 2022 wordt opgeleverd.

Onze Ambassadeurs