Het Arte College bestaat 10 jaar

Geschreven door Redactie

Het Arte College bestaat tien jaar en dat vieren ze. Afgelopen week deed de middelbare school in Almere Poort een speciale lustrum-Arteweek, een week met verschillende activiteiten voor de leerlingen.

Bij de diploma-uitreiking afgelopen maandagavond werden de eindexamenresultaten van de school gevierd met muziek en film. Afgelopen vrijdagmiddag werd het eerste deel onthult van het kunstwerk ‘A New History’, een kunstwerk waaraan 200 vmbo-leerlingen maar liefst twee jaar lang hebben gewerkt in samenwerking met het theatergezelschap BonteHond. Ook onthulde de havo- en vwo- leerlingen deze middag hun geschilderde werken in de Brooklyngarage in Almere-Buiten. Na de onthulling van ‘A New History’ trokken de leerlingen en medewerkers in een grootse optocht door de wijk. De lustrum-Arteweek werd afgesloten met een eindfeest.

Na de zomer is de school ook nog in de ban van het jubileam. De theatergroep Vis a Vis zal op 4 september voor de school een speciale uitvoering geven van hun voorstelling ‘Robot’. In oktober zullen de leerlingen en de medewerkers hun eigen Arte-productie presenteren, die ook voor buurtbewoners toegankelijk zal zijn.


Onze Ambassadeurs