Volop geïnvesteerd in studentenwoningen door beleggers

Geschreven door Redactie

De laatste vijf jaar hebben beleggers meer dan 1 miljard euro in studentenwoningen geïnvesteerd, blijkt dinsdag uit onderzoek van de Volkskrant in samenwerking met vastgoedadviseur Savills. Van de 350.000 uitwonende studenten heeft bijna de helft een particuliere huisbaas, aldus de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. 

Van de beleggers gaan veel in zee met ideële studentenhuisvesters, zoals Stichting DUWO en Stichting Studenten Huisvesting (SSH). De beleggers worden eigenaar van de gebouwen terwijl DUWO en SSH de verhuur regelen.

Steeds meer beleggers werken samen met ideële studentenhuisvesters om “studenten een betaalbaar dak boven hun hoofd te geven”, aldus DUWO-directeur Heleen de Vreese. Ook Roeland Kreegt, manager van SSH, ziet geen enkel probleem in de samenwerking van de betrokken partijen.

Savills voorziet een voordelige toekomst voor de beleggers dankzij de groei van het aantal buitenlandse studenten en de problemen op de huizenmarkt voor starters. Door de grote schaarsheid van huurwoningen en koopwoningen, nemen steeds meer mensen genoegen met een klein huurhuis. Hierdoor komen zij bij studentenwoningen terecht.


Onze Ambassadeurs