OM eist opnieuw 3 jaar voor mishandeling bij Leger des Heils

Geschreven door Redactie

Het OM heeft opnieuw 3 jaar cel en tbs geëist tegen een 35-jarige man uit Almere voor een poging tot doodslag bij het Leger des Heils in 2016. Donderdag diende het hoger beroep.


De man en het 68-jarige slachtoffer verbleven in september 2016 bij de hulpverleningsinstantie. Volgens medewerkers van het Leger des Heils ging de Almeerder compleet door het lint. Het slachtoffer raakte bewusteloos en liep onder meer een gebroken neus, ribben en vingers op. 


Eerder veroordeelde de rechtbank in Lelystad de man tot 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook moest hij het slachtoffer 3600 euro betalen. Een passende straf, zo concludeerde het Openbaar Ministerie donderdag bij het hoger beroep in het gerechtshof in Leeuwarden. 


Bewaker geslagen 

De man heeft tijdens zijn voorarrest ook al eens een bewaker heeft geslagen. Hij bekende dat hij destijds drank en drugs had gebruikt. Volgens hem zijn de verklaringen van de medewerkers en het slachtoffer echter onjuist.


Het hoger beroep zou in 2018 al worden behandeld, maar het gerechtshof stuurde de man voor een tweede keer naar het Pieter Baan Centrum. Het eerste bezoek had niet tot volledige rapportages geleid. Inmiddels is vast komen te staan dat de man een persoonlijkheidsstoornis heeft. 


Het hof doet over 2 weken uitspraak.

Onze Ambassadeurs