Verdachte dubbele moordpoging blijft vastzitten

Geschreven door Redactie

Een Lelystedeling die is veroordeeld voor een dubbele poging tot moord in zijn woonplaats blijft voorlopig in de gevangenis. Hij is in hoger beroep gegaan tegen een celstraf van zeven jaar.

De 23-jarige man zou in oktober 2017 twee mannen hebben neergeschoten aan ’t Kofschip in Lelystad. Dit gebeurde vlakbij een school. Eén van de slachtoffers probeerde een kogel gericht op zijn hoofd af te weren met zijn hand. De kogel ging door zijn hand en kwam in zijn kin terecht. Het andere slachtoffer werd geraakt door twee kogels.

De man hield vorig jaar bij de rechtbank zijn kaken stijf op elkaar. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelde hem tot zeven jaar cel, een jaar meer dan het Openbaar Ministerie had geëist.

Woensdag was er een regiezitting bij het gerechtshof in Leeuwarden. Daar kunnen advocaten en het OM onder andere onderzoekswensen indienen. De zaak wordt pas later inhoudelijk behandeld. De advocaat van de man vroeg het hof om de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen. De rechters wezen dit af. De man zit nu bijna twee jaar in voorarrest.

De raadsman deed daarnaast het verzoek om zes getuigen te horen. Daarvan werden er twee toegewezen. Zij worden binnenkort ondervraagd. Er is nog geen datum voor de inhoudelijke behandeling gepland.

De man is ook veroordeeld voor het dealen van coke en het afpersen van een klant. Die werd met een honkbalknuppel geslagen en met een mes gestoken. Het OM noemde de man eerder al eens 'een gevaar voor de maatschappij'.

Onze Ambassadeurs