Rapper boos om 'racistische' borden op Zwarte Cross

Geschreven door Redactie

De Almeerse rapper Sevn Alias zegt nooit meer op te treden op het festival Zwarte Cross in de Achterhoek vanwege racistische borden. Dat laat de rapper weten via zijn instagram-account.

Op het festival hingen onder meer een bord met daarop Allah's Afbakbar en een zeil met de tekst 'Leve de kleurling'. Sevn Alias had afgelopen weekend een optreden op het festival. Hij zegt nu dat hij nooit had opgetreden als hij wist dat deze teksten op het festival te zien waren. Het bericht op Instagram is duizenden keren gedeeld.

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de borden verwijderd en zegt dat het nooit de bedoeling is geweest om mensen te kwetsen. De organisatie wil in gesprek met de mensen die zich gekwetst voelen door de teksten.

Onze krant nog niet ontvangen?