Dean Gorré over duel in Almere: ‘Meetmoment en groot feest’

Geschreven door Redactie

Voor het tweede jaar op rij komt de nationale ploeg van Suriname op bezoek in het Yanmar Stadion. Op vrijdag 2 augustus (20.00 uur) neemt Almere City FC het in eigen huis op tegen de equipe van bondscoach Dean Gorré. Voor de Flevolanders is het één van de laatste oefenduels voordat de competitie van start gaat, terwijl Suriname zich juist opmaakt voor de voor de Concacaf Nations League.

Wie terugdenkt aan de editie van vorig jaar, herinnert zich een levendige voetbalwedstrijd, Caraïbische eetstalletjes, swingende muziek en volle tribunes. ,,Het was een groot feest”, glimlacht Gorré. ,,De oefentrip in Nederland is ons uitstekend bevallen. Voor ons vormen deze wedstrijden een uitstekend meetmoment om te zien hoe we ervoor staan. Dat er tegelijkertijd zoveel publiek op afkomt is fantastisch. Ik hoop dat die mensen dit jaar weer van de partij zijn. Wij komen in ieder geval met veel plezier wederom naar Almere.”

Nations League

Waar Almere City FC de laatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in gaat, stoomt Gorré zijn manschappen klaar voor de voor de Concacaf Nations League. De CONCACAF is de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

,,Er wordt gespeeld in drie poules”, legt Gorré uit. ,,In poule A zitten toplanden als Amerika, Mexico, Costa Rica en Panama. Daar willen wij graag naartoe. Om te promoveren moeten we eerste worden in een groep met Nicaragua, Dominica en St. Vincent and the Grenadines. De trip naar Nederland vormt voor ons de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden, die worden gespeeld in september, oktober en november.”

Sfeervol

Voor Suriname – dat naast Almere City FC ook nog aantreedt tegen Telstar en Leonidas – is de trip naar Nederland bijzonder leerzaam. ,,Vorig jaar ben ik gestart bij dit team en ook toen brachten we een bezoek aan Nederland”, vervolgt Gorré. ,,We verloren destijds met 4-2 van Almere City FC en ook FC Den Bosch en Sparta waren te sterk voor ons. Het belangrijkste is echter dat ik precies kan zien waar mijn spelers nog stappen in moeten maken. Afgelopen jaar hebben we op 1 punt na de Gold Cup gemist. Dat was een unicum geweest. Ik ben dan ook benieuwd of de ploeg stappen heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar zomer. Dat kunnen we nu bij het nieuwe oefenduel met Almere City FC beoordelen.”

Gorré hoop dat opnieuw veel supporters de weg naar het Yanmar Stadion vinden. ,,Zowel onze fans als die van Almere City FC. De sfeer was vorig jaar prachtig en dat smaakt naar meer. Ik kan eigenlijk niet wachten tot het 2 augustus is”, besluit Gorré.

Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen