Spanning in Sneek: Jong wint enerverend duel (3-2)

Geschreven door Redactie

Jong Almere City FC heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop weten te winnen. 

In Sneek wordt ONS in een spannend duel met 3-2 verslagen. 

Samuel Brobbey is met twee doelpunten de grote man van de wedstrijd en ook Joshua Zimmerman pakt een doelpunt mee deze middag.

De eerste helft is meteen leuk. Beide ploegen spelen aanvallend en dat resulteert in een helft vol kansen. Al in de eerste minuten is ONS Sneek dicht bij de voorsprong, maar Joedrick Pupe assisteert zijn doelman met enkele reddingen op de doellijn. Na een kwartier komt de ploeg in het oranje alsnog aan de leiding, als Ruendel Martina na een vloeiende Friese aanval de bal binnentikt.

Onze beloften zijn in het eerste bedrijf echter ook allerminst afwezig, en na enkele gemiste kansen van Kenneth Aninkora, Samuel Brobbey en Mitchel Bergkamp wordt er ook gescoord. Brobbey maakt uit lastige hoek de gelijkmaker en slechts enkele minuten later is het diezelfde linksback die Jong op een 2-1 voorsprong zet. Ondanks kansen voor Jelle Goselink en Victor van der Linde, en een handje vol kansjes voor de Snekers, wordt er in de eerste helft daarna niet meer gescoord.

De tweede helft kent een totaal ander verloop. Vlak na rust krijgt Mitchel Bergkamp nog een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar niet lang daarna neemt de wedstrijd een andere wending. Joedrick Pupe redt namelijk opnieuw op de doellijn, maar ditmaal met de hand. Het levert hem een rode kaart op en ONS een penalty. Stijn Keller toont zich echter van grote waarde door de penalty, die overigens slap werd ingeschoten, te keren.

In de periode daarna is Jong veel minder aan de bal. De Friezen mogen de bal haast eindeloos rondspelen, maar kansen creëren blijkt toch moeilijk voor de thuisploeg. Sterker nog, de beste mogelijkheden in de tweede helft komen uit tegenaanvallen van de Almeerders en gescoord wordt er ook nog. Joshua Zimmerman slaagt erin de keeper te omspelen en schuift beheerst de 3-1 binnen.

De buitenspeler krijgt nog twee grote kansen om te scoren, maar die blijken aan hem niet besteed. Ook Jelle Goselink krijgt de bal niet in het doel bij een goede mogelijkheid. In de absolute slotfase komt ONS Sneek toch weer terug in de wedstrijd, door deze keer een strafschop wel te benutten. Tyson Dos Santos is de gevierde man door de penalty, gegeven omdat Stijn Keller bij het uitkomen zijn tegenstander onderuit glijdt, hard binnen te schieten.

In de blessuretijd zorgt de thuisploeg echter niet meer voor wezenlijk gevaar en dus wint Jong Almere City FC, net als eerder dit seizoen, van ONS Sneek. De zevende plaats in de Derde Divisie Zaterdag blijft daardoor behouden. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.