Edwin de Vries stopt na de Berlijn Marathon met zijn topsport-carrière

Geschreven door Redactie

Nadat Edwin de Vries op het NK 10.000 meter een bronzen medaille wist te bemachtigen is hij vol aan de slag gegaan met zijn voorbereidingen voor de najaarsmarathon. Dit zal echter zijn laatste wedstrijd zijn op het hoogste niveau.

Afgelopen week Heeft Edwin samen met zijn trainer/coach Guido gesproken, aldus Edwin de Vries. Ik heb hem verteld dat ik heb besloten om na de Berlijn Marathon (29 september 2019) te stoppen op met topsport. Ik wil mij op mijn maatschappelijke carrière focussen (mijn andere passie) en daar het hoogst haalbare uithalen.


Als je topsport wilt bedrijven op het hoogste niveau kun je geen concessies maken en is het alles of niets. Momenteel zit er nog een stijgende lijn in mijn prestaties, maar ik merk dat mijn intrinsieke motivatie toeneemt voor mijn maatschappelijke carrière. Mijn grootste angst is om niet alles te kunnen leveren voor mijn sport. Dit is de reden waarom ik stop. Ik heb 13 (!) hele mooie jaren gehad en die ga ik nog met een knaller afsluiten. De komende periode wil ik mij daar ook op focussen. Bedankt voor jullie steun.

Onze Ambassadeurs