De Fantasie wordt geen jachthaven

Geschreven door Redactie

Passantenhaven De Fantasie in Almere wordt niet uitgebreid met vaste ligplaatsen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De passantenhaven was in beeld om ruimte te bieden aan boten uit de voormalige jachthaven Haddock. Die moest wijken voor de Floriade die in 2022 op die plek wordt gehouden.

Er lagen zo'n 350 bootjes bij Haddock en die moeten allemaal voor 1 oktober weg zijn. Om vervangende ligplaatsten te realiseren had de gemeente een paar locaties op het oog: de gemeentelijke haven aan de Olstgracht, de havenkom in Almere Haven en de gemeentelijke haven Urkwal/Hengelohaven. In totaal kunnen hier 103 extra permanente ligplaatsen worden gemaakt.

De vierde locatie waar uitbreiding mogelijk was, is in de gemeentelijke haven De Fantasie. Daar konden 75 extra ligplaatsen worden gerealiseerd. Maar omwonenden zagen het niet zitten dat de passantenhaven zou worden omgebouwd tot jachthaven. En dus werd besloten dat De Fantasie pas als laatste mogelijkheid zou worden ingezet.

De gemeente geeft nu aan dat 104 ligplaatshouders zich hebben aangemeld voor een nieuwe plek in Almere. Dat betekent dat er geen nieuwe vaste ligplaatsen bij De Fantasie nodig zijn.

De bouwwerkzaamheden op de andere drie locaties zullen op korte termijn beginnen.

Onze Ambassadeurs