Competitiestart in aantocht: Zes wetenswaardigheden

Geschreven door Redactie

Voel jij de wedstrijdspanning ook weer opkomen en leef je net als Almere City FC vol enthousiasme naar vrijdag toe?

We staan aan de vooravond van het seizoen 2019/2020. Het nieuwe avontuur begint voor Almere City FC vanavond in Kerkrade, op bezoek bij Roda JC. Waar de reis eindigt staat nu nog in de sterren geschreven.

Eén ding is zeker: Het wordt een seizoen waarin we letterlijk verder bouwen aan de toekomst van onze club! Een jaargang waarbij daarnaast enkele (ingrijpende) wijzigingen in de competitieopzet zijn doorgevoerd. Een aantal wetenswaardigheden op een rij.


Twee directe promovendi 


Voor het eerst promoveert dit seizoen niet alleen de kampioen rechtstreeks naar de Eredivisie, maar ook de runner-up. Natuurlijk wil iedere club aan het einde van de rit de kampioensschaal omhoog houden, maar met deze wijziging kunnen we concluderen dat eigenlijk een plek in de toptwee heilig is geworden. Vanaf vrijdagavond barst de strijd om deze plekken los. Wie maakt de gang omhoog? De beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht worden hierbij uiteraard buiten beschouwing gelaten. 

Nieuwe opzet play-offs 


Met de vernieuwde competitieopzet is de tijd dat ook de nummer twaalf van de Eerste Divisie nog de play-offs kan bereiken verleden tijd. Slechts zes clubs uit de Keuken kampioen Divisie maken aanspraak op deelname aan het ‘toetje van het seizoen’. De periodetitels blijven bestaan en dat betekent dat de vier periodekampioenen zeker zijn van deelname aan de beslissende barrageduels. Daarnaast plaatsen de nummers drie en vier van de ranglijst zich eveneens voor de play-offs. Hebben deze clubs ook een periodetitel gewonnen, dan schuift het deelnameticket door naar de eerstvolgende club in de eindrangschikking. 


Let’s build this City 


Sloopkogels, hijskranen en bouwvakkers. Ze zullen de komende maandag veelvuldig te vinden zijn om ons sportcomplex. Het Yanmar Stadion wordt dit seizoen immers verbouwd en in een nieuw jasje gestoken. In de week van 19 augustus gaat de oude E-F Tribune tegen de vlakte en wordt gestart met de bouw van de nieuwe hoofdtribune. Dat heeft tot gevolg dat de capaciteit van het Yanmar Stadion in de eerste seizoenshelft afneemt. We doen een stapje terug, om vervolgens meerdere vooruit te maken. Eventuele bouwoverlast proberen we voor onze supporters uiteraard tot een minimum te beperken. Met elkaar bouwen we zo aan de toekomst van de club. Wanneer de stofwolken zijn opgetrokken, moet rondom de kerstdagen de vernieuwde tribune in gebruik genomen worden. 


Ook na de winterstop gaan de werkzaamheden aan het stadion door. Zo worden de hoeken dicht gebouwd en wordt het hoofdgebouw vergroot. Dit resulteert uiteindelijk in een stadion met een capaciteit voor 4501 toeschouwers. Het vernieuwde Yanmar Stadion is volgens de huidige planning vlak voor de play-offs gereed. Let’s build this City! 


Ally, the story continues… 


Vliegen boven de Adelaarshorst, hossen in een lederhosen en een sjaaltje ophangen aan het borstbeeld van Frans van Seumeren. Ally de Aap deed het afgelopen seizoen allemaal. De eigenwijze belhamel stond bovendien op het podium met de bekende rapper Leafs Sensei, overhandigde een wedstrijdshirt aan Guus Meeuwis en nam Famke Louise op zijn schouders. Al die avonturen smaken uiteraard naar meer. 


In het nieuwe seizoen trekt de meest eigenwijze mascotte van de Keuken Kampioen Divisie er dan ook wederom op uit. Bovendien is hij alweer de nodige activiteiten aan het plannen voor ‘De Eigenwijsjes’ van de Kidsclub. Voor slechts € 15,00 per seizoen beleven onze jeugdige fans een seizoen om niet te vergeten. Inschrijven doe je hier. 


Bekershirt 


Voor het eerst speelt Almere City FC dit seizoen in een speciaal bekershirt. Het traditionele rode thuistenue maakt tijdens KNVB Beker-wedstrijden plaats voor een geel tricot. Het bekeravontuur wordt net als voorgaande jaren omarmd door Rixax Verhuur. Benieuwd naar het speciale bekershirt? Je bekijkt het tenue hier. 


Aanwinsten 


Met Thomas Verheydt, Shayon Harrison, Dico Koppers en Mees Kaandorp kent de selectie dit seizoen vooralsnog vier nieuwe gezichten. Daarnaast zijn in de voorbereiding meerdere spelers uit de beloftenploeg en de jeugd bij de A-selectie aangesloten. 


Let the games begin… 


Almere City FC reist vrijdag af naar het meest zuidelijke puntje van Limburg. Om 20.00 uur wordt het seizoen daar geopend tegen Roda JC. Al 122 supporters zijn van de partij in het uitvak. Fantastisch dat de ploeg tijdens deze eerste Awayday al zo massaal door jullie wordt gesteund. We wensen iedereen een fantastisch seizoen toe!

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs