Almere City O19 stunt met zege op ongeslagen koploper PSV

Geschreven door Redactie

Almere City O19 heeft een even verrassende als knappe overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van PSV.

De ploeg van trainer Tim Bakens was nog op zoek naar de eerste driepunter in de Eredivisie en die komt er uitgerekend tegen de tot dan toe ongeslagen koploper. In Almere wordt het 3-2. ,,Voor die jongens is dit natuurlijk helemaal super”, aldus Bakens. 

PSV O19 is nog altijd de lijstaanvoerder van de Eredivisie en verspeelde tot afgelopen zaterdag nog geen punt. Alle zes voorgaande duels werden in winst omgezet. ,,We wisten zodoende dat het een loodzware klus zou worden”, vertelt Bakens. ,,PSV is een tegenstander met technisch vaardige spelers en veel individuele kwaliteit. Daar hadden we het in de beginfase van de wedstrijd ook moeilijk mee.” 

De gasten komen dan ook vlot op een 0-1 voorsprong, maar de Flevolanders vechten zich steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteert – uit een snelle tegenaanval – in de verdiende gelijkmaker van Turgay Sener. ,,Vanaf dat moment was er eigenlijk sprake van een gelijkwaardige wedstrijd. Daarom was het zuur dat we op slag van rust uit een vrije trap de 1-2 om de oren kregen. In de rust hebben we aangegeven dat die tegengoal bijzonder vervelend was, maar dat we goed in de wedstrijd zaten en vooral zo door moesten gaan. Het geloof was er”, weet Bakens. 

En het harde werken van O19 wordt halverwege de tweede helft beloond. Uit een scrimmage weet Ryan Flamingo de gelijkmaker binnen te tikken. De doelman van PSV komt daarbij in botsing met een eigen verdediger, maar heeft het idee dat er een overtreding op hem wordt begaan. Hij blijft zoveel commentaar geven op de leiding, dat hij uiteindelijk met een rode kaart van het veld wordt gestuurd. 

,,Ondanks dat we vanaf dat moment met een man meer in het veld stonden, bleef het een spannende en open wedstrijd”, vervolgt Bakens, wiens ploeg uiteindelijk toch aan het langste eind trekt. Zo’n tien minuten voor tijd maakt Ayouba Kosiah de verlossende 3-2. Na een gekeerd schot is hij er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. 

,,Deze overwinning is ontzettend fijn voor ons”, aldus Bakens. ,,Zeker wanneer je bedenkt dat we een week eerder vrij kansloos van AZ verloren. Deze zege geeft ons echter de bevestiging dat we het alle tegenstanders moeilijk kunnen maken, zolang iedereen de dingen blijft doen die we met elkaar afspreken.” 

Aanstaande zaterdag staat de volgende topper alweer op het programma. Dan reist Almere City O19 af naar de Toekomst voor het treffen met Ajax. ,,Voor die jongens wederom één van de mooiere wedstrijden van dit seizoen. Het is fijn dat we daar nu met een goed gevoel naartoe kunnen gaan werken.” 

Overige uitslagen jeugdteams: 

Almere City O17 – Willem II O17: 4-0 

Quick Boys O15 – Almere City O15: 4-1 

Almere City O13 – PEC Zwolle O13: 1-1

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.