Trainingsschema’s delen via SoccerLab

Geschreven door Redactie

Het voetbal ligt door de maatregelen tegen het coronavirus voorlopig nog stil en er wordt in die periode ook niet gezamenlijk getraind door de selectie. Toch is het voor staf en spelers belangrijk om regelmatig contact te houden. Natuurlijk over ieders gezondheid, maar ook bijvoorbeeld om trainingsschema’s met elkaar te delen. Het voetbalstatistiekenplatform SoccerLab biedt hierbij uitkomst. Alle tools zijn daar namelijk gebundeld op één plek.

Almere City FC maakt sinds de zomer van 2018 gebruik van SoccerLab. Het programma is bedoeld om alle statistieken rondom het team en de spelers als individu bij te houden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hoe een speler ervoor staat. Juist tijdens de huidige coronacrisis, waarbij iedereen individueel thuis traint, is dit een bijzonder handige functionaliteit.

,,De spelers vullen iedere dag een vragenlijst in over hoe ze zich voelen en of ze pijntjes hebben. Wij krijgen die statistieken vervolgens in een rapportje en kunnen dan zien hoe het met hen gaat. Op basis van die informatie kan bijvoorbeeld een trainingsschema of voedingsschema worden opgesteld. Deze documenten worden vervolgens via SoccerLab ook weer met de betreffende speler gedeeld. Zo houden we iedereen fit en gezond”, vertelt video-analist Jasper Meeder, die sinds de introductie van SoccerLab bij Almere City FC werkzaam is.

Ook de agenda voor de komende periode is op het online platform te bekijken en het is mogelijk om videobeelden te delen met de spelers. ,,Dat laatste is in de huidige situatie minder relevant, maar normaliter kunnen we de beelden van de laatste wedstrijd via SoccerLab direct met de spelers bespreken.”

Hoewel er online veel onderling contact is tussen spelers en staf, hoopt ook Meeder dat de coronacrisis snel voorbij zal zijn. ,,Zodat we weer lekker op de club aan de slag kunnen. Daar kijkt iedereen naar uit”, besluit hij.

Onze Ambassadeurs