Almere City FC realiseert ASM-veld op Football Academy

Geschreven door Redactie

Er worden niet alleen in de openbare ruimte beweegplekken gemaakt gebaseerd op het Athletic Skills Model. Ook beschikt Almere City FC sinds kort over een eigen ASM-veld, waar spelers van Almere City FC nog effectiever kunnen trainen op motorische vaardigheden.

De club heeft reeds enkele jaren het belang van veelzijdig bewegen geïntegreerd in haar Football Academy, powered by Ruitenheer. In dat kader hebben alle jeugdtrainers de ASM-opleiding gevolgd. Het nieuwe veld is op maat gemaakt en tevens geschikt om in te zetten voor herstel- en revalidatieprogramma’s van spelers. 

KSP Kunstgras realiseerde het ASM-veld de afgelopen weken. Joost Sweep van KSP Kunstgras ziet door de torenhoge ambities van Almere City FC een 100% match met zijn bedrijf. ''Almere City FC kijkt op een andere en positieve manier naar de toekomst,” aldus Sweep. “Het Athletic Skills Model is daar een voorbeeld van. Het wordt door de club volledig omarmd en we zijn blij dat we de totstandkoming van het veld hebben mogen begeleiden.” 

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ''De nieuwe Skills Garden past in de visie van onze Football Academy waarin spelers worden uitgedaagd in andere sporten. De variatie aan bewegen verkleint de kans op blessures en vergroot de prestaties van onze (jeugd)spelers. Mooi dat we dit hebben kunnen realiseren in samenwerking met businesspartner KSP, een snel groeiend regionaal bedrijf dat uitstekend past in onze (business)club.” 


Onze krant nog niet ontvangen?