Lichtpunt voor Almere City FC tegen FC Eindhoven

Geschreven door Redactie
Foto’s Proshots

Almere City FC heeft maandagavond een gelijkspel geboekt tegen hoogvlieger FC Eindhoven. In een strategisch duel lijkt een penalty van Jeredy Hilterman lange tijd doorslaggevend, totdat FC Eindhoven vanuit het niets gelijk maakt uit een corner. Aankomende vrijdag reist Almere City FC af naar De Vijverberg voor het duel met De Graafschap.

De hele wedstrijd druipt het er vanaf dat City iets goed te maken heeft voor eigen publiek. Zowel aanvallend als verdedigend is de equipe van Alex Pastoor scherp. Al na drie minuten vertaalt zich dit in een kans voor Jeredy Hilterman, die op aangeven van Pascu naast vuurt. De targetman van City krijgt niet veel later nog een tweede kans, wanneer hij een kopdraai geeft aan een vrije trap van Lance Duijvestijn.

FC Eindhoven draait bovenin mee op de ranglijst, maar daar is in Almere nauwelijks iets van te merken. De ploeg laat zich amper zien voor het doel van Nordin Bakker. Omdat ook Almere City FC niet meer tot grote kansen komt, gaat de eerste helft snel en roemloos voorbij.

Met drie opeenvolgende schoten uit de tweede linie probeert Almere City FC tien minuten na rust een knuppel in het hoenderhok te gooien. Keeper Nigel Bertrams blijft onberoerd. Met de komst van Anthony Limbombe hoopt Alex Pastoor even later de wedstrijd open te breken. Die hoop is niet ongegrond. Wanneer de Belgisch buitenspeler bij een rappe actie richting de achterlijn opstoomt, wordt zijn voorzet met een handsbal over de achterlijn gewerkt. Scheidsrechter Pérez ziet dat ook en de toegekende strafschop is een makkie voor Hilterman.

De gemoederen lopen na die treffer hoog op. Beide teams raken na een charge op Théo Barbet verwikkeld in duw- en trekwerk. Thomas Poll krijgt hierbij de gele kaart gepresenteerd. Wellicht dat de organisatie van Almere City FC daardoor van de leg is geraakt, want tien minuten voor tijd is het Collin Seedorf die uit het niets de 1-1 scoort.

Almere City FC laat het er niet bij zitten en scoort kort voor tijd de ogenschijnlijke 2-1. Limbombe legt de bal piekfijn op het hoofd van Hilterman, die daarmee zijn tweede van de avond lijkt te scoren. Pérez heeft voorafgaand aan het duel buitenspel geconstateerd, waardoor er -net zoals afgelopen vrijdag- een streep door de treffer gaat.

Kansen op de overwinning zijn er zelfs daarna nog. Hilterman mikt een bal uit moeilijke positie net naast en Damian van Bruggen jast een afgeslagen corner de tribunes in. Met het 1-1 gelijkspel hebben beide partijen uiteindelijk vrede.

Aankomende vrijdag wacht Almere City FC opnieuw een moeilijk potje. Op De Vijverberg staat de jaarlijkse clash met De Graafschap op het programma. Tickets voor de uitwedstrijd naar de aartsrivaal zijn te bestellen via tickets.almerecity.nl
Onze Ambassadeurs