Bart Meijers: ‘Laten zien wat ik in huis heb’

Geschreven door Redactie

Bart Meijers maakte twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn debuut in de hoofdmacht van Almere City FC.

De 22-jarige verdediger – die afgelopen zomer werd overgenomen van NAC Breda – heeft de plaats ingenomen van de geblesseerde Radinio Balker. In de komende speelronden wil hij zijn geblesseerde collega zo goed mogelijk vervangen. ,,Het is aan mij om te laten zien wat ik in huis heb.” 

Bij het ondertekenen van zijn contract wist Meijers dat de strijd om een basisplaats een taaie zou worden. ,,Ik kende de situatie en wist dat de concurrentie in het hart van de defensie groot is. Toch wilde ik de uitdaging aangaan. Dat is ook goed voor mijn ontwikkeling. Door het geblesseerd uitvallen van Radinio krijg ik nu de kans om minuten te maken. Voor hem vind ik de situatie natuurlijk ontzettend vervelend en ik hoop dat hij snel herstelt. Tegelijkertijd ben ik vanzelfsprekend wel blij dat ik nu een kans krijg om mezelf te bewijzen.” 

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden in het shirt van Almere City FC? 

,,Tegen Go Ahead Eagles heb ik slechts een paar minuten meegedaan, maar tegen Telstar verscheen ik aan de aftrap. Daar beleefde ik een uitermate vervelende eerste minuut, met een razendsnelle tegentreffer. Ik kwam ter hoogte van het middenveld niet goed met mijn passen uit en kon daardoor niet op snelheid komen. Precies op dat moment zette Reda Kharchouch een versnelling in, waardoor ik hem kwijt was. Dat hij de bal vervolgens direct binnenschoot was ontzettend zuur. Daarna heb ik me aardig hersteld, want die spits heeft geen kans meer gehad. Maar het doet natuurlijk wel iets met je en ik baalde zelf denk ik nog het meest.” 

Hoe heeft jouw (voetbal)jeugd eruit gezien? 

,,Ik ben geboren in Breda en opgegroeid in Etten-Leur. Eigenlijk heb ik een hele leuke jeugd gehad, waarin ik voetbalde bij Unitas’30. Onze grote concurrent was plaatsgenoot VV Internos. De strijd tussen die clubs ging er destijds echt fanatiek aan toe, de Ajax-Feyenoord van het dorp. Daarnaast voetbalde ik veel op de pleintjes. Toen ik een jaar of veertien was, werd in de buurt een nieuw Cruijff Court aangelegd. Daar was ik bijna elke avond te vinden. Daarna ben ik in de jeugd van RBC Roosendaal terechtgekomen en toen die club failliet ging, kon ik de overstap maken naar NAC Breda. In de O19 heb ik zelfs nog een jaar onder Ole Tobiasen gespeeld.” 

Wanneer ging bij jou de droom leven dat het profvoetbal haalbaar was? 

,,Ik denk dat dit rond mijn zestiende jaar was. Ik speelde toen in de jeugd van NAC en mocht als eerstejaars B-junior al met de A’tjes meedoen. Dat ging eigenlijk best goed en dan weet je dat je iets verder bent dan je leeftijdsgenoten. Vanaf dat moment ben ik er echt voor gaan leven. Ik ben bijvoorbeeld zelden tot nooit wezen stappen. Of ik dat gemist heb? Nee joh, als profvoetballer hebben we een prima leven. We mogen iedere dag op het veld staan, dat is een voorrecht. Vanuit de O19 van NAC heb ik de stap naar de A-selectie gemaakt. Het eerste jaar viel ik een beetje tussen wal en schip, maar daarna is het best goed gegaan.” 

Je hebt zelfs de nodige ervaring in de Eredivisie opgedaan. 

,,Klopt, in het promotiejaar van NAC in de Jupiler League heb ik de laatste vijftien à twintig wedstrijden gespeeld. In de zomer raakte ik geblesseerd aan mijn schouder, waardoor ik de voorbereiding helemaal heb moeten missen. Toch heb ik uiteindelijk nog dertien wedstrijden in de Eredivisie kunnen voetballen. Daar kan ik met een goed gevoel op terugkijken. Mitchell van der Gaag, de nieuwe trainer, gaf vervolgens bij mij aan dat hij het voor mijn ontwikkeling beter vond als ik verhuurd zou worden. Zo belandde ik bij Helmond Sport. Ik heb daar bijna alles gespeeld, maar al met al was het een teleurstellend jaar. Het was voor die club een uiterst moeizaam seizoen, waardoor het ook lastiger was om individueel grote stappen voorwaarts te maken. Bij Almere City FC hoop ik die volgende stap nu wel te zetten.” 

Wanneer zou je dit seizoen tevreden zijn? 

,,Mijn eerste ambitie was om zoveel mogelijk minuten te maken. Dat doel staat nog steeds. Wanneer Radinio weer inzetbaar is, wil ik het de trainer gewoon zo moeilijk mogelijk maken. Daarnaast wil ik mezelf verder ontwikkelen als verdediger. Er ligt hier veel nadruk op het verdedigen van voorzetten en ik merk dat ik daarin al stappen maak. Die lijn wil ik doortrekken.” 

Tot slot, wat verwacht je van het duel met FC Eindhoven? 

,,Het wordt geen gemakkelijke pot. Reken maar op veel onderlinge duels, want zij spelen vaak één op één. Wellicht is het nog een voordeel voor ons dat FC Eindhoven afgelopen maandag nog heeft gespeeld en wij zijn thuis vrij sterk. Dat geeft vertrouwen.” 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.