Meisje (11) spoort eigenaar gevonden pinpas op

Geschreven door Redactie

De elfjarige Jasmijn Lana van der Wiel fietst dinsdagavond door de Zilvermosstraat in Almere Stad als ze een pinpas ziet liggen. Op een slimme manier komt ze in contact met de eigenaar om de pas weer terug te brengen.


"Ik fietste er eerst voorbij, maar ben toen toch maar omgedraaid", vertelt Jasmijn. Het oranje vierkantje blijkt een pinpas te zijn. 'F van Raam' staat op het kaartje van ING. Ze neemt hem mee. 


Ze vertelt haar vader over de gevonden pinpas. "Ik wilde hem terugbrengen", zegt de elfjarige. Samen met haar vader zet ze een bericht op Facebook. Daar reageert iemand op die zegt de eigenaar van de pas te zijn, maar ze willen toch wat meer zekerheid hebben. 


Haar vader maakt 1 eurocent over naar het rekeningnummer dat op de pas staat. In de beschrijving van de transactie zetten ze een mobiel nummer waarop de eigenaar contact met hen kan opnemen. Fred van Raam ziet de transactie op zijn internetbankieren verschijnen. "Dat was echt geweldig", aldus Van Raam. 


Donderdagavond kwam hij de pas bij Jasmijn ophalen. Hij had een klein bedankje voor haar meegebracht. "Hij had bonbons voor me meegenomen", vertelt Jasmijn. "Al hou ik niet zo van chocolade. Maar ik vond het toch erg lief."

Onze Ambassadeurs