Treinreizigers gestrand door werkzaamheden aan spoor

Geschreven door Redactie

Op station Almere Centrum zijn woensdagochtend veel reizigers gestrand door de geplande werkzaamheden aan het spoor.

Dat blijkt uit berichten op Twitter.


Door de werkzaamheden is het treinverkeer tussen Flevoland en Amsterdam/Naarden-Bussum vanaf woensdag ontregeld. Een deel van de reis moet per NS-bus afgelegd worden. Vanaf de stations Almere Muziekwijk en Almere Poort rijden helemaal geen treinen, ook niet richting Almere Centrum.

[twitter_feed]https://twitter.com/Treinleven_/status/1161491713732595714[/twitter_feed]

Volgens een aantal reizigers wisten sommige chauffeurs van de NS-bussen niet waar ze heen moesten rijden. Eén reiziger zat in een bus die na een aantal minuten weer terugkeerde naar het station. Een ander merkte op dat "honderden mensen wachten op een enkele bus".


Een woordvoerder van de NS laat weten dat de organisatie zich herkent in de klachten. Om te zorgen dat reizigers donderdag minder last krijgen van de werkzaamheden, zijn een aantal maatregelen genomen. Zo is de rij-instructie voor de buschauffeurs opnieuw verstuurd. "Het kan zijn dat chauffeurs een eigen route hebben gekozen, of dat ze een navigatie hebben aangezet. Als ze dat doen, dan kunnen ze inderdaad in de problemen komen. Als de chauffeurs onze instructies volgen, dan moet het goed komen", vertelt de woordvoerder. Ook heeft de NS extra bussen ingezet om te zorgen dat er genoeg plek voor iedereen is. 

[twitter_feed]https://twitter.com/RichardBijmolt/status/1161524088852111362[/twitter_feed]

"Kunnen jullie aub het busvervoer tussen Almere en Amsterdam Amstel beter organiseren? Meer bussen en dranghekken. Nu is het ellebogenwerk", schrijft Keetie Burger. Het lijkt haar ook een goed idee om meer bussen in te zetten. 

[twitter_feed]https://twitter.com/Keetieb/status/1161519345262104576[/twitter_feed]

Sommige reizigers vragen zich af hoe mensen met een beperking moeten reizen tijdens de werkzaamheden. Ook zijn mensen benieuwd wanneer ze moeten vertrekken om op tijd op hun werk te komen. Wie vroeg in Amsterdam moet beginnen, kan dit met de eerste trein wel halen. Maar door de extra reistijd komen mensen nu te laat op hun werk.
[twitter_feed]https://twitter.com/Treinleven_/status/1161491713732595714[/twitter_feed]

Onze Ambassadeurs