Space Shot en Untamed weer open voor bezoekers Walibi

Geschreven door Redactie

Bezoekers van Walibi Holland kunnen zich weer laten lanceren in de vrijevaltoren Space Shot.

Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark. De attractie stond bijna een maand stil door een technisch defect.


Het probleem zou gezeten hebben in de apparatuur die berekent met hoeveel kracht de inzittenden omhoog geschoten worden. Een vervangend onderdeel liet enkele weken op zich wachten, waardoor de attractie woensdag pas weer open kon gaan. 


Untamed  

Ook de nieuwe hybride achtbaan Untamed is weer toegankelijk voor pretparkbezoekers. Woensdag haalde één van de testritten het station niet. Het treintje had niet genoeg gewicht om het einde van de baan te halen. De achtbaan bleef daarom een groot gedeelte van de dag dicht.


De attractie heeft sinds de opening op 1 juli vaker stilgestaan, onder meer vanwege scheurtjes in balken van de houten constructie en problemen met de remmen. Het pretpark zegt dat problemen bij nieuwe attracties vaker voorkomen. 


Omdat Untamed voor Walibi een nieuw type achtbaan is, zijn de bedieners van de baan en de technische dienst extra getraind door de fabrikant van de attractie.