Wereldfestival Almere goed verlopen

Geschreven door Redactie

Gisteren vond het Wereldfestival plaats op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten. Het festival was te bezoeken tussen 12:00 en 23:00 uur.

Het Wereldfestival is een multicultureel festival waar ontdekking en ontmoeting centraal staan. Er waren topbands en artiesten aanwezig, een grote wereldmarkt, een kinderdorp en natuurlijk lekker eten.

Het gratis Familiefestival is goed verlopen. Bezoekers hadden geluk met het heerlijke weer en konden genieten van live muziek van o.a. Soweto Soul, Trafassi XL met special guest Kenny B., Tabanka, Dave Mochilero, Rootstriders Legend35 Bob Marley en veel meer...

Het concert van de internationale sensatie Soweto Soul bracht voor het eerst de muzikale ziel van de townships, de Zuid-Afrikaanse buitenwijken, naar een festival in Flevoland. Het resultaat is was dynamische show waarbij stilstaan geen optie is. Ook het optreden van de 7-mans formatie Tabanka was bijzonder, zij zijn gespecialiseerd in het spelen van razendpopulaire Kaapverdische accordeonmuziek. Het muzikale gedeelte van het festival wordt afgesloten met een bijzonder concert. “Huisband Trafassi” kwam dit jaar in de XL versie, met een bijzonder uitgebreid orkest.


Was jij bij het wereldfestival? Vertel het in de comments op Facebook!