Almere City FC jaagt in Helmond op eerste uitzege

Geschreven door Redactie

Na de zwaarbevochten 3-2 zege op Jong PSV, speelt Almere City FC komende vrijdag de uitwedstrijd bij Helmond Sport.

De ploeg van trainer Robert Molenaar gaat in het SolarUnie Stadion op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen. Daarbij kan de ploeg rekenen op de steun van meer dan tachtig supporters.


Sterke reeks City 


Almere City FC heeft het de laatste jaren goed gedaan tegen Helmond Sport. De afgelopen vier confrontaties met ‘de kattenmeppers’ eindigden met een overwinning voor de FC. Bij de laatste Awayday, in november 2018, stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. De doelpunten aan de kant van de Flevolanders kwamen beiden op naam van de inmiddels vertrokken Edoardo Soleri. Bram van Vlerken, geboren en getogen in Helmond, verzorgde bij beide treffers de assist. 


Beide clubs stonden op 1 april van dit jaar voor het laatst tegenover elkaar. In het Yanmar Stadion werd het 3-0 door doelpunten van Ilias Alhalft, Jergé Hoefdraad en Damon Mirani. Die overwinning vormde de opmaat naar het uiteindelijk veroveren van de vierde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. 


Helmond nog zoekende 


De Brabanders hebben daarentegen een moeizamer jaar achter de rug. Helmond Sport is de nummer laatst van het vorige seizoen en is er dit jaar op gebrand om een betere prestatie neer te zetten. De ploeg is echter nog zoekende. Eén van de redenen hiervoor, is dat er de laatste tijd veel mutaties hebben plaatsgevonden in de ploeg van trainer Wil Boessen. Zo hebben de Helmonders al elf spelers zien vertrekken en werden er tien nieuwe jongens aangetrokken. 


Vooralsnog wist Helmond Sport dit seizoen één punten te pakken. In de openingswedstrijd van het seizoen werd het 1-1 tegen FC Volendam. Vorige week ging het echter flink mis voor de aanstaande opponent van City. In Breda werd met maar liefst 5-1 verloren van NAC. 


Hoofdrol Loen 


Almere City kent vooralsnog een betere start. De ploeg van trainer Molenaar staat na twee duels op vier punten en wist al viermaal het net te vinden. Opvallend is dat deze goals allemaal voortkwamen uit standaard situaties. De naam Youri Loen mag daarbij dik gedrukt worden, want hij was bij alle Almeerse treffers betrokken. Tweemaal verzorgde hij de assist en even zo vaak haalde hij zelf de trekker over. Beide keren schoot hij raak uit een vrije trap. 


Debutanten 


De laatste wedstrijd van de Flevolands had een extra speciaal tintje voor Mees Kaandorp. De 21-jarige aanvaller maakte tegen Jong PSV zijn debuut in het shirt van Almere City FC. Komende vrijdag kan er opnieuw een speler uit de selectie van trainer Molenaar debuteren. Bart Meijers zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De 22-jarige verdediger tekende afgelopen maandag een eenjarig contract in het Yanmar Stadion. Hij kwam vorig jaar nog op huurbasis uit voor Helmond Sport en kan uitgerekend tegen zijn oude club zijn eerste minuten maken voor City. 


Kaarten voor de uitwedstrijd in Helmond bestel je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs