Almere City FC aast op revanche tegen koploper Cambuur

Geschreven door Redactie

Almere City FC treedt vrijdagavond in eigen huis aan tegen SC Cambuur. De opponent die afgelopen seizoen in de eerste ronde van de nacompetitie een vroegtijdig einde maakte aan het play-offavontuur van de Flevolanders. De mannen van hoofdtrainer Ole Tobiasen hebben dus nog een appeltje te schillen met de Friese equipe. ,,Er wacht ons een mooie uitdaging”, aldus de oefenmeester. 

Lijstaanvoerder 

Cambuur reist als koploper van de Keuken Kampioen Divisie af naar de Flevopolder. De ploeg van trainer Henk de Jong speelt een ijzersterk seizoen en voetbalde in 25 wedstrijden al 52 punten bij elkaar. Zeventien wedstrijden werden gewonnen, driemaal werd het gelijk en slechts vijf duels gingen verloren. In de weet dat de nummers één en twee van de ranglijst zich aan het einde van rit mogen opmaken voor Eredivisie-voetbal, neemt de promotiekoorts langzaamaan toe in Leeuwarden. Al wil trainer Henk de Jong daar nog niet te veel over nadenken. ,,Voor ons telt alleen het winnen van de wedstrijd”, liet hij afgelopen week in de media weten. 

Rug gerecht na dipje 

Na de winterstop kende Cambuur een klein dipje. De eerste twee wedstrijden in januari gingen namelijk verloren. Achtereenvolgens waren FC Volendam (1-2) en TOP Oss (3-2) te sterk voor de Friezen. Daarna werd echter direct de rug weer gerecht, met overwinningen op Jong FC Utrecht, NEC en MVV tot gevolg. 

Topschutter Mühren 

Een belangrijke schakel in het vooralsnog succesvolle seizoen van SC Cambuur is spits Robert Mühren. De 30-jarige aanvaller is deze voetbaljaargang een ware plaag voor de verdedigers in de Eerste Divisie. Al 21 keer liet hij het net bollen. Nadat Telstar-spits Reda Kharchouch hem uitdaagde en stelde dat hij dit seizoen topscorer van de competitie zou worden, antwoordde Mühren met zijn voeten. Op bezoek bij MVV nam hij afgelopen week beide Friese treffers voor zijn rekening. Aan de Almeerse defensie de taak om dit doelpuntenkanon aan banden te leggen. 

Vertrouwen bij City 

Ook Almere City FC verschijnt met het nodige zelfvertrouwen aan de aftrap. In de afgelopen twee speelronden werden Telstar (4-2) en FC Dordrecht (1-2) verslagen. Daardoor is de equipe van hoofdtrainer Ole Tobiasen inmiddels terug te vinden in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op de nummer zes, NAC Breda, bedraagt slechts 1 punt. 

Laatste ontmoetingen 

Halverwege november stonden Almere City FC en Cambuur ook al tegenover elkaar. Destijds won de thuisploeg met 3-1. De Friese treffers kwamen op naam van Jamie Jacobs (2) en Mühren. In de slotfase deed Shayon Harrison nog wel iets terug, maar dat doelpunt viel te laat. 

Ook in de play-offs van afgelopen seizoen kruisten beide clubs de degens. In Leeuwarden werd het 2-2, waarna de geel/blauwe brigade in het Yanmar Stadion met 1-2 won. Daarmee zat het seizoen 2018/2019 erop voor Almere City FC. Vrijdagavond azen de mannen van Tobiasen op revanche.

Onze Ambassadeurs