Proef met publiek bij City FC in februari

Geschreven door Redactie

De coronaproef met publiek bij Almere City FC gaat waarschijnlijk in februari plaatsvinden. Het experiment zou eigenlijk deze maand zijn, maar is vanwege de Britse coronamutant uitgesteld.


Nu wil het kabinet er in februari alsnog mee beginnen. "Dit is goed nieuws", zegt Pieter Lubberts, manager van het programmateam Fieldlab Evenementen. Die organisatie is een initiatief van de evenementensector, evenementenbouwers en de overheid en organiseert experimenten met onder andere een concert en voetbalwedstrijden. 

Het is de bedoeling dat bij City drie groepen seizoenkaarthouders naar de wedstrijd mogen. Voor elke groep gelden andere coronamaatregelen en de fans krijgen een zogenoemde tag met een computerchip, waarmee hun bewegingen kunnen worden gevolgd. Die proef moet laten zien of en hoe het virus zich verspreidt. 


Naast het plan om een testwedstrijd te spelen, zijn er ook plannen voor een testevenement op het festivalterrein in Biddinghuizen. Het is niet duidelijk of dit ook al in februari zal plaatsvinden. 


City FC speelt in februari twee keer thuis, op 14 februari tegen Volendam en op 28 februari staat de topper tegen Cambuur op het programma.