Roda JC: tegenstander die ons verrassend goed ligt

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Het is tijd voor alweer de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen. Roda JC reist af naar de polder en daarmee treft Almere City FC een fijne opponent, getuige de onderlinge geschiedenis. En dat is best opmerkelijk.

In het seizoen 2014-15 troffen de twee clubs elkaar voor het eerst in een officiële wedstrijd. Roda JC was net na meer dan vijftig jaar gedegradeerd uit de Eredivisie en zou die jaargang als nummer drie eindigen en via de play-offs gelijk terug promoveren. Het weerhield City er niet van om doodleuk met 1-4 te winnen in Kerkrade. Vincent Janssen was de grote man, met twee doelpunten en ook nog assists op Jergé Hoefdraad en Ricardo Kip.

Later zou het duel in eigen huis wel met 0-1 verloren gaan. Eén van slechts drie nederlagen die de Almeerders hebben hoeven overleggen tegen Roda in twaalf gespeelde wedstrijden. Want ook nadat Roda JC opnieuw degradeerde in 2018 – door in eigen huis met 1-2 van Almere City FC te verliezen, misschien wel de meest iconische wedstrijd uit onze clubhistorie – bleef City lastig te verslaan voor de Zuid-Limburgers.

Eén van de keren dat dat wel lukte was vorig jaar. In het Yanmar Stadion liep de schade op tot 0-4, waarmee een vier jaar lopende ongeslagen streak tegen de geel-zwarten ten einde kwam.

Dit seizoen wel weer een thuisoverwinning boeken op Roda JC zal overigens knap lastig worden, want Roda meldt zich voorlopig bovenin de ranglijst. Met een voorlopige vierde plaats kan de club niet worden uitgevlakt als promotiekandidaat. Almere City FC laat steeds swingender voetbal zien maar moet het nog wel doen met plek elf.

Voor Anthony Limbombe wordt het een bijzonder potje, want bij de tegenstander speelt zijn jongere broertje Bryan. Het is voor het eerst dat de broers, allebei afkomstig uit de jeugd van KRC Genk, in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan.

Zorg dat je er vrijdagavond bij bent als Almere City FC en Roda JC clashen! Kaarten koop je op tickets.almerecity.nl. Voor wie er niet bij is volgt er natuurlijk een uitgebreid verslag op social media, @AlmereCityFC op Twitter en Instagram. Ook zijn er flitsen te zien in het schakelprogramma van ESPN.
Onze Ambassadeurs