Vriendengroep hoort werkstraf eisen voor vechtpartij in café

Geschreven door Redactie

Drie Almeerse vrienden moeten van de officier van justitie een werkstraf doen van 120 uur. Ze zouden op 24 juni 2017 betrokken zijn geweest bij een grote knokpartij in Café Men At Work op de Grote Markt in Almere. Daarbij liep een slachtoffer een gebroken elleboog op en een trauma, waarvan hij nu nog last heeft.

De drie vrienden verschenen dinsdag voor de rechtbank in Lelystad. Ze bekenden slaags te zijn geraakt met het slachtoffer en wat andere mensen. Een bekende van hen werd door het slachtoffer en zijn vrienden aangevallen, waarna het trio de boel probeerde te sussen. En dat mondde volgens de verdachten uit in een vechtpartij.

Vlam in de pan

Tijdens de rechtszitting werden de beelden van de bewakingscamera’s van Men At Work uitvoerig besproken. Een reconstructie van de gebeurtenissen was een hele opgave, erkende de officier van justitie. Op de beelden is een kluwen aan mensen te zien op een propvolle dansvloer, waar op een gegeven moment de vlam in de pan slaat.

Volgens de officier van justitie staat wel vast dat de drie geweld gebruikten tegen één jongen. Die brak onder meer zijn elleboog en kreeg op de grond ook flink wat klappen tegen zijn hoofd.

Therapie

De officier van justitie vond het ook jammer dat geen van de verdachten spijt betuigde voor de gebeurtenissen. Dat was volgens haar voor het slachtoffer wel fijn geweest. Die kampt namelijk nog steeds met problemen door zijn gebroken elleboog. Ook heeft hij last van een posttraumatische stressstoornis, waarvoor hij nog altijd therapie volgt.

Voor hem vindt de officier een schadevergoeding van 2300 euro op zijn plaats. Het geweld tegen een ander slachtoffer die avond kon ze naar eigen zeggen niet bewijzen. Ze vroeg daarvoor dan ook vrijspraak voor de drie. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.