Vrouw hield ondervoede cavia's en konijnen in vieze hokken

Geschreven door Redactie

Een vrouw uit Almere heeft een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur gekregen voor het verwaarlozen van haar cavia’s en konijnen.

De dieren zaten in ondergepoepte hokken en kregen te weinig te eten. 

Na een melding trof de politie begin februari in de woning van de vrouw 5 cavia’s aan die zonder voer en daglicht in een vies hok op zolder verbleven. In de achtertuin hield de verdachte ruim 40 konijnen, waarvan een deel met onvoldoende eten en hooi in met poep vervuilde hokken zat. 

Bij een tweede inspectie bleek de situatie van de dieren nog weinig veranderd, maar in maart constateerde de politie dat ze inmiddels allemaal genoeg voer hadden. De politierechter concludeert dat de Almeerse, die zegt dat ze licht-autistisch is, inmiddels inzag dat ze het anders moest aanpakken. Omdat er in de tussentijd ook geen nieuwe misstanden zijn geconstateerd, vindt hij een voorwaardelijke straf met een proeftijd van twee jaar genoeg.  

Tegen de verdachte was 40 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. De vrouw kwam niet opdagen bij haar strafzaak bij de rechtbank in Almere.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.