Onderzoek: Almeerders iets positiever over Floriade

Geschreven door Redactie

Het aantal Almeerders dat blij is met de komst van de Floriade is licht gegroeid.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente sinds 2017 jaarlijks doet met dezelfde vragen. 

Dit jaar ziet 44 procent van de inwoners de wereldtuinbouwtentoonstelling graag naar de stad komen. Vorig jaar was dat 39 procent. Het aantal inwoners dat negatief is over de komst van de Floriade is met 43 procent ongeveer gelijk gebleven. De overgebleven groep respondenten heeft geen mening.  

Almeerders vragen zich volgens het onderzoek vooral af hoeveel geld de Floriade gaat kosten. Dat blijkt ook uit de associaties die de Floriade oproept bij ondervraagden.  

 

De top drie van associaties: 

1. Een bloemen- en plantententoonstelling 

2. Hoeveel geld het kost 

3. Een nieuwe stadswijk 

 

Niet trots 

Net als vorig jaar is de meerderheid van de Almeerders niet trots dat hun gemeente de Floriade organiseert. Toch vindt ongeveer de helft van de respondenten wel dat de tentoonstelling bij Almere past. De groep stadsbewoners die denkt dat de Floriade veel geld kost, is gegroeid. 85 procent denkt zelfs dat de tentoonstelling te veel geld gaat kosten.  

 

1200 respondenten 

Voor het onderzoek heeft de gemeente zo'n 2000 inwoners naar hun mening gevraagd. 1200 van hen hebben de enquête ook ingevuld. Dat is meer dan de 720 van vorig jaar. Bij het eerste onderzoek, in 2017, gaven 2500 Almeerders hun mening over de Floriade. 

Onze Ambassadeurs