Organisatie kijkt met goed gevoel terug op Challenge

Geschreven door Redactie

De organisatie van de Challenge Almere Amsterdam kijkt met een goed gevoel terug op de editie van 2019. "Het was een schitterend evenement.

We hebben weer een nieuw parcoursrecord bij de mannen. Yvonne van Vlerken die tijdens het hardlopen de tijd op haar concurrente goedmaakt. Het was een prachtig weekend", aldus organisator Jort Vlam.


De Zuid-Afrikaan Matthew Trautman schreef zaterdagmiddag de triatlon Challenge Almere Amsterdam op zijn naam bij de mannen. Met een tijd van 7 uur, 50 minuten en 15 seconden schreef hij een nieuw parcoursrecord op zijn naam. Het oude parcoursrecord stond op naam van de Sloveen Jaroslav Kovacic en stond op 7.55.44. 


Bij de vrouwen ging de winst naar Yvonne van Vlerken Bij de wissel naar het lopen had zij nog een achterstand van bijna 14 minuten op Sarissa de Vries, maar die laatste stortte in tijdens de marathon. Het was voor Yvonne van Vlerken haar laatste Long Distance triatlon ooit. 


WK Triatlon 

De organisatie is inmiddels ook al bezig met de voorbereiding op 2020, want dan organiseert Almere het WK Triatlon. "De internationale Triathlon Unie is deze week langs geweest en is erg enthousiast. Ze vonden het bijna meer een festival dan een sportevenement. Die vibe willen wij volgend jaar tijdens het WK opnieuw overbrengen."

Onze Ambassadeurs